Greqia dhuron 200 000 vaksina AstraZeneca për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut

Nga Exit News
Greqia dhuron 200 000 vaksina AstraZeneca për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut

Greqia do të dhurojë 200 mijë vaksina AstraZeneca për Shqiperinë dhe Maqedoninë e Veriut, si pjesë e nismë Covax. Kjo vjen pas kërkesës së dy vendeve për mbeshtetje nga BE-ja kundër COVID-19, sipas  Zyrës së Kombeve të Bashkuara për Koordinimin e Çështjeve Humanitare.

Komisioneri për Menaxhimin e Krizave, Janez Lenarčič u shpreh se:

“Falënderoj Greqinë për ofertën e saj për vendet fqinje. Ne shohim këtu edhe një shembull tjetër të koordinimit të shpejtë të bërë nga Mekanizmi Evropian i Mbrojtjes Civile që ka provuar të jetë vendimtar në mbështetjen e vendeve gjatë pandemisë COVID-19.”

BE financon deri në 75% të kostove të transportit të ndihmës së dërguar përmes Mekanizmit. Që nga fillimi i pandemisë, më shumë se 45 vende kanë marrë mbështetje në lidhje me vaksinat, pajisjet mjekësore dhe mbrojtëse dhe materiale të tjera përmes Mekanizmit.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme