Grevistët e Zharrëzës nisen në këmbë drejt Tiranës

Grevistët e Zharrëzës nisen në këmbë drejt Tiranës

Banorët e Zharrëzës, që prej 20 ditësh janë në grevë urie, janë nisur sot në këmbë drejt Tiranës. Gjatë rrugës, qytetarëve i janë bashkuar dhe mbështetës të tjerë.

Banorët prej muajsh kanë ngritur zërin për shkatërrimin e shtëpive të tyre nga lëkundjet e tokës  të shkaktuara nga metodat e nxjerrjes së naftës nga kompania Bankers Petroleum.

Ata u shprehën se shteti nuk i dëgjoi kërkesat e tyre nga Zharrëza, ndaj nisja drejt Tiranës ishte mundësia e vetme për tu përballur me qeverinë.

Banorët i kanë kërkuar qeverisë të dëmshpërblejë dëmet materiale dhe të ndalojë aktivitetin e kompanisë, që po rrezikon jetët e tyre.

Kjo është greva e dytë brenda dy muajve nga banorët e fshatit. Greva e parë, në dhjetor 2016, erdhi pas tre ditëve me lëkundje të mëdha të tokës nga shpimet e Bankers për të nxjerrë naftë. Greva e tyre nuk është transmetua nga pjesa më e madhe e mediave dhe qeveria nuk mori asnjë masë ndaluese.

Problemet e banorëve me kompaninë naftënxjerrëse kanë vite që vazhdojnë pa asnjë zgjidhje nga qeveritë.

Lajme te ngjashme