Nuk ka konsensus për negociatat, Rama dhe Zaev ftohen në Bruksel si shenjë mbeshtetjeje

Nuk ka konsensus për negociatat, Rama dhe Zaev ftohen në Bruksel si shenjë mbeshtetjeje

Kryeministri Rama sëbashku me Kryeministrin e Maqedonisë së Veriut po udhëtojnë drejt Brukselit për të takuar kryeministrat e qeverive socialiste të BE-së, me qëllim për të pasur sa më shumë mbështetjen për hapjen e negociatave më 18 tetor. Këtë lajm e dha vetë Kryeministri Rama në një komunik video në facebook:

“Tani po nisem për në Bruksel sëbashku me Kryeminsitrin e Maqedonisë së Veriut Zaev, për të takuar kryeministrat e qeverive socialiste progresive të BE-së, në një format të krijuar enkas nga Partia Socialiste Progresive në funksion të nevojës që kemi sot për të pasur sa më shumë aleatë në tryezën e mbremjes së pasnesërme.”

Kryeminsitri pranoi se Franca deri më tani është e vendosur për moshapjen e negociatave me Shqipërinë:

“[…] Qendrimi i Presidenti Macron dhe i Francës, nuk përkon, të paktën për momentin me atë të Gjermanisë dhe shumicës dërrmuese të vendeve anëtare”.

Rama u shpreh se vendimi për hapjen ose jo të bisedimeve me Shqipërinë nuk ka lidhje me reformat e kryera nga qeveria por me problemet e brendshme të BE-së:

“Pak por e sigurtë është që edhe Franca e njeh dhe e progresin e bërë ashtu sikur kërkon sot më shumë nga vetë BE se sa nga Shqipëria apo Maqedonia e Veriut”.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme