Hasimja: Basti i PD dhe PS, do funksionojë respekti ndaj forcës apo normaliteti

Nga Exit News
Hasimja: Basti i PD dhe PS, do funksionojë respekti ndaj forcës apo normaliteti

Në zgjedhjet e 25 prillit, basti midis maxhorancës dhe opozitës është a do funksionojë prirja e shqiptarëve për të respektuar forcën apo normaliteti.

Politologu dhe eksperti i komunikimit politik, Ermal Hasimja shpjegoi në emisionin “Me Pak Fjalë” si po funskionojnë strategjitë e Partisë Socialiste dhe Partisë Demokratike për të përcuar mesazhin tek zgjedhësit gjatë fushatës zgjedhore.

Për socialistët, Hasimja tha se “kali kryesor i betejës është ideja e sfidave që është përballur qeveria dhe imazhi i një kryeministri të fortë edhe punëmbaruar.”

Ndërsa për PD, ai deklaroi se ideja kryesore është ajo e kthimit në normalitet duke akuzuar kryeministrin Rama për dështime dhe sjellje arrogante.

Sipas Hasimet, sjellja arrogante për të treguar forcën ka dy elementë.

“Nga njëra anë mendoj se Rama e ka të natryshme, kjo lidhet edhe me një lloj ngopjeje të pushtetit. Ndërsa elementi i dytë është se shqiptarët mesa duket e pranojnë por edhe mund të impresionohen nga forca e dikujt që tregohet mes arrogancës.”, u shpreh Hasimja.

Ai shtoi se ka një tendencë për të respektuar më shumë dikë të fortë në vlerë absolute “jo mbi bazën e vlerave që krijojnë dicka pozitive por thjeshtë i fortë dhe i pushtetshëm.”

Megjithatë sqaroi se “shtresa gri në shoqëri mund të përkrahi normalitetin, pasi shpesh herë është më e arsimuar.”

“Në zgjedhjet e 25 prillit, basti midis maxhorancës dhe opozitës është a do funksionojë prirja e shqiptarëve për të respektuar forcën apo normaliteti.”, tha ai.

Por nga ana tjetër, sipas politologut, “PS është më e organizuar tek pjesa e mesazhit dhe më koherente te ajo që ka bërë” ndërsa “te PD është më e vështirë  që ta kuptosh që të shquash një ose dy elemente specifike.”

Pavarësisht luftës mes partive gjatë fushatës, Hasimja e mbylli duke thënë se ndikimi i fushatës në rezultatin e votave është relativisht i vogël nëse marrim parasysh se do të zhvillohen zgjedhje të ndershme.

Lajme te ngjashme