Jakup Krasniqi deklarohet i pafajshëm për akuzat për krime lufte

Nga Exit News
Jakup Krasniqi deklarohet i pafajshëm për akuzat për krime lufte

“Unë nuk ndjehem fajtor dhe as përgjegjës për asnje pikë të akuzës. Unë deklarohem jofajtor. Nuk kam asnjë faj të vetëm.”

Kështu deklaroi ish-drejtuesi i UÇK-së Jakup Krasniqi, të hënën në seancën e parë gjyqësore para Dhomave të Specializuara të Kosovës (DHSK) në Hagë.

Krasniqi nuk pranoi asnjë nga akuzat e ngritura nga prokurori special. Ai theksoi se gjendet në gjykatë “pa të drejtë”.

Në fillim të seancës prokuroria njohu Krasniqin me 10 akuzat:

  1. Përndjekje, krim kundër njerëzimit;
  2. Burgosje, krim kundër njerëzimit;
  3. Ndalim arbitrar, krim lufte;
  4. Akte të tjera çnjerëzore, krim kundër njerëzimit;
  5. Trajtim mizor, krim lufte;
  6. Torturë, krim kundër njerëzimit;
  7. Torturë si krim lufte;
  8. Vrasje, krim kundër njerëzimit;
  9. Vrasje e paligjshme si krim lufte;
  10. Zhdukje me forcë e personave, krim kundër njerëzimit.

Sipas prokurorisë, këto akuza janë kryer midis prillit 1998 dhe gushtit 1999 në Kosovë dhe në Shqipërinë Veriore.

Lajme te ngjashme