JaMystic ju propozon ‘Byrek me salmon’

Nga JaMystic
JaMystic ju propozon ‘Byrek me salmon’

Nuk jemi vetëm ne shqiptarët që e përdorim gjerësisht byrekun.
Edhe  vende të tjera e përdorin atë dhe me receta të shumëllojshme. Ja njëra prej tyre: Byrek me domate dhe salmon.

Për 4 persona nevojiten:

  • 1 petë brize(Spar, Conad);
  • 2 feta salmon të tymosur;
  • 2 vezë;
  • 1 kuti pana;
  • 3 kunguj zucchini;
  • 1 lugë gjelle mustard;
  • 1 e 1/2 domate;
  •  kripë,piper, trumzë;

Ndezim furrën në  200 gradë.

Vendosim petën mbi një letër kuzhine dhe e pozicionojmë në tepsi.

Shtrojmë si bazë mustardën dhe pastaj rondele domatesh deri sa të mbulohet baza dhe i aromatizojmë me kripë, piper, trumzë.

Në  një enë grijmë në rende kungujt dhe i shtrydhim që të mund të eleminojmë ujin e tepërt. Përziejmë në një enë qelqi, vezët,kungullin,panën dhe i hedhim mbi tomatet.

Së fundmi vendosim fetat e salmonit dhe e vendosim në furrë.

Jamystic ju këshillon:
Mund të përdorni edhe salmon të fresket por duke e skuqur me parë ,mund ta shtoni atë në copëza.
Bon appetit.

Lajme te ngjashme

Më të lexuarat

Dërgo informacion në mënyrë konfidenciale

Nëse keni informacion në interes të publikut mund ta dërgoni te redaksia e Exit duke zgjedhur te mbeteni anonim nëse dëshironi.

Mënyrat e dërgimit >>