Nuk jemi vetëm ne shqiptarët që e përdorim gjerësisht byrekun.
Edhe vende të tjera e përdorin atë dhe me receta të shumëllojshme. Ja njëra prej tyre: Byrek me domate dhe salmon.
Për 4 persona nevojiten:
- 1 petë brize(Spar, Conad);
- 2 feta salmon të tymosur;
- 2 vezë;
- 1 kuti pana;
- 3 kunguj zucchini;
- 1 lugë gjelle mustard;
- 1 e 1/2 domate;
- kripë,piper, trumzë;
Ndezim furrën në 200 gradë.
Vendosim petën mbi një letër kuzhine dhe e pozicionojmë në tepsi.
Shtrojmë si bazë mustardën dhe pastaj rondele domatesh deri sa të mbulohet baza dhe i aromatizojmë me kripë, piper, trumzë.
Në një enë grijmë në rende kungujt dhe i shtrydhim që të mund të eleminojmë ujin e tepërt. Përziejmë në një enë qelqi, vezët,kungullin,panën dhe i hedhim mbi tomatet.
Së fundmi vendosim fetat e salmonit dhe e vendosim në furrë.
Jamystic ju këshillon:
Mund të përdorni edhe salmon të fresket por duke e skuqur me parë ,mund ta shtoni atë në copëza.
Bon appetit.