JaMystic rekomandon domate të mbushura pë drekë

Nga JaMystic
JaMystic rekomandon domate të mbushura pë drekë

Domatet po fillojnë të mbushin tregun dhe kanë shumë shije tani që janë në sezonin e tyre.
Jamystic përdor gjithnjë frutat apo perimet e sezonit pasi ato kanë shijen e vërtetë të natyrës.
Receta e sotme është e thjeshtë: Domate të mbushura me mish.

Për 4 persona duhen

  • 4 domate të bëra (preferenca ato me ngjyrë rozë)
  • 1 qepë e thatë
  • 150g mish të grirë
  • 2 thelpinj hudhër
  • 1 vezë
  • 40g gjalpë
  • 3 lugë gjelle buke të thekur
  • majdanoz, kripë,piper

Ndezim furrën në 250 gradë.
U heqim domateve pjesën e sipërme në formë kapaku. Me një lugë gjelle u heqim tulin edhe farat dhe i lëmë kokëposhtë të kullojnë lëngun e mbetur. Ndërkohë përgatisim mbushjen.
Grijmë qepë, hudhër, majdanoz dhe i fërgojmë në një tigan me yndyrë deri sa qepa të bëhet transparente dhe e heqim nga zjarri.
Marrim një enë qelqi dhe shtojmë mishin e grirë dhe masën e kaurdisur dhe i përziejmë duke shtuar edhe vezën, bukën e thekur, kripë piper.
E mbushim çdo domate me këtë masë, i mbulojmë me kapakun përkatës dhe i fusim në furrë në një enë të yndyrosur më parë.
30 minuta në 220 gradë dhe 10 minuta në 250 gradë duke jua hequr kapakun domateve.

Jamystic këshillon: Kjo pjatë mund të shërbehet siç është ose e shoqëruar me oriz basmati.

Lajme te ngjashme

Më të lexuarat

Dërgo informacion në mënyrë konfidenciale

Nëse keni informacion në interes të publikut mund ta dërgoni te redaksia e Exit duke zgjedhur te mbeteni anonim nëse dëshironi.

Mënyrat e dërgimit >>