Joe Biden shpallet zyrtarisht fitues në Xheorxhia

Nga Exit News
Joe Biden shpallet zyrtarisht fitues në Xheorxhia

Sekretari i Shtetit i Xheorxhisë Brad Raffensperger certifikoi rezultatet e zgjedhjeve presidenciale të shtetit të premten, duke e bërë zyrtare fitoren e Presidentit të zgjedhur Joe Biden. Vendimi erdhi pas një rinumërimi me dore.

“Numrat nuk gënjejnë. Si sekretar i shtetit, unë besoj se numrat që kemi paraqitur sot janë të sakta. Shifrat pasqyrojnë verdiktin e njerëzve”, tha Raffensperger në një konferencë shtypi të premten.

Certifikimi i votës erdhi më pak se një ditë pasi rezultatet e rinumërimit të dorës konfirmuan epërsinë e Biden në Xheorxhi, duke i dhënë presidentit të zgjedhur një avantazh prej 12,284 votash ndaj Trump dhe duke e bërë atë kandidatin e parë demokrat presidencial për të fituar shtetin që nga viti 1992.

Biden u shpall fitues në Xheorxhi dhe garën e përgjithshme presidenciale më parë këtë muaj pasi grumbulloi një shumicë të qartë të Kolegjit Zgjedhor.

Por, Trump deri më tani ka refuzuar të pranojë zgjedhjet dhe ka vazhduar me pretendimin e rremë se rezultatet janë mashtruar.

Lajme te ngjashme