Fundi i Shengenit do të shkatërroj Euron

Në një konferencë shtypi të mbajtur të premten, President i Komisionit Europian Jean-Claude  u shpreh se vendosja e kufijve në Europë do të shkatërronte monedhën Euro dhe do të bllokonte tregun e përbashkët.

Zoti Juncker tha se pa regjimin Shengen, pa lëvizjen e lirë të punëtorëve e qytetarve, tregu i lirë dhe monedha e përbashkët nuk do të kishin më kuptim.

Ai u shpreh se Komisioni Europian do të ushtrojë presion mbi qeveritë e vendeve të Bashkimit Europian për shpërndarjen e emigrantëve që mbërrijnë në itali dhe greqi, Një zotim që u morë vitin e kaluar por asnjëherë nuk gjeti zbatim.

Lajme te ngjashme