Kandidatët për anëtarë të institucioneve të drejtësisë KLGJ e KLP

Kandidatët për anëtarë të institucioneve të drejtësisë KLGJ e KLP

Publikohen emrat e gjashtë kandidatëve për anëtarë të institucioneve të reja të drejtësisë — Këshillit të Lartë të Gjyqësorit (KLGJ) dhe Këshillit të Lartë të Prokurorisë (KLP) — nga radhët e gjyqtarëve. Për anëtarë të KLGJ-së dhe KLP-së kanë aplikuar respektivisht 14 gjyqtarë dhe 16 prokurorë.

Ndërsa për 5 anëtarët e tjerë nga jashtë sistemit — 2 anëtarë nga trupa e avokatëve; 2 anëtarë nga trupa e pedagogëve të drejtësisë dhe 1 anëtar nga rradhët e shoqërisë civile — afati i dorëzimit të aplikimeve përfundon më 28 janar.

Kujtojmë se dy institucionet më të reja të reformës në drejtësi, të cilat do të zëvendësojnë KLD-në do të përbëhen nga 11 anëtarë.

Ndërkohë, Gjykata Kushtetuese ende nuk është shprehur për ligjin mbi funksionimin e këtyre institucioneve, të dërguar pranë saj për shqyrtim nga Partia Demokratike.

Kandidatët për Këshilin e Lartë të Gjyqësorit janë:

Gjykata e Lartë:

Medi Bici

Artan Zeneli

Gjykatat e Apelit:

Ilir Toska

Besim Trezhnjeva

Nertina Kosova

Gjykatat e rretheve:

Dritan Hallunaj – Gjykata e Shkallës së Parë, Krime të Rënda

Manjola Xhaxho – Gjykata e Rrethit Tiranë

Artan Laze – Gjykata e Rrethit Tiranë

Alma Brati – Gjykata e Rrethit Tiranë

Astrit Faqolli – Gjykata e Rrethit Tiranë

Brunilda Kasmi – Gjykata e Rrethit Tiranë

Bledar Abdullai – Gjykata e Rrethit Tiranë

Brunilda Kadi – Gjykata e Rrethit Tiranë

Marcela Shehu – Gjykata e Rrethit Kurbin

Kandidatët për Këshillin e Lartë të Prokurorisë janë:

Prokuroria e Përgjithshme:

Ramadan Troci

Kostaq Beluri

Anila Leka

Prokuroria e Apelit:

Luan Kaloci

Arben Dollapaj

Bujar Hoti

Prokuroria e Shkallës së Parë:

Dritan Rreshka

Gentian Osmani

Adriatik Cama

Shpetim Kurti

Arben Nela

Antoneta Sevdari

Besnik Muci

Dritan Prenci

Arta Marku

Besnik Cani

 

Lajme te ngjashme