KAS rrëzon kërkesën e LSI dhe PD-AN për Beratin, miratohet rezultati i zgjedhjeve

Nga Exit News
KAS rrëzon kërkesën e LSI dhe PD-AN për Beratin, miratohet rezultati i zgjedhjeve

Zgjedhjet në qarkun e Beratit nuk do të përsëriten dhe ndërsa procesi zgjedhor është konsideruar i vlefshëm sipas Komisionit të Ankimimeve dhe Sanksioneve.

Pas shyrtimit të kërkesës së Lëvizjes Socialiste për Integrim dhe koalicionit të Partisë Demokratike-Aleanca për Ndryshim, për shpalljen e pavlefshme të rezultatit të zgjedhjeve në qarkun e Beratit, KAS vendosi të rrëzojë këto kërkesa gjatë mbledhjes së sotme.

KAS vendosi të miratojë tabelën e re përmbledhëse të rezultatit të zgjedhjeve në qarkun e Beratit pasi u rinumëruan 114 kuti nga ky qark.

pasqyrimin e rezultatit të bërë nga Komisioni i Ankesave dhe Sanksioneve, u tha se:

  • LSI ka shtuar rezultatin me 15 vota
  • Partia Aleanca Demokracia e Re ka shtuar rezultatin me 11 vota
  • Partia Socialiste ka zvogëluar rezultatin me 20 vota
  • Partia Demokratike-Aleanca për Ndryshim ka zvogëluar rezultatin me 9 vota

Në qarkun e Beratit, PS fitoi 5 mandate ndësa PD-AN dy mandate.

LSI ka paralajmëruar se do të vijojë të kërkojë rinumërim të gjithë votave në qarkun Berat në Kolegjin Zgjedhor.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme