KED kualifikon vetëm 1 kandidat për Gjykatën Kushtetuese

Nga Exit News
KED kualifikon vetëm 1 kandidat për Gjykatën Kushtetuese

Këshilli i Emërimeve në Drejtësi (KED) ka lejuar kandidimin e gjyqatrit Altin Binaj për gjyqtar në Gjykatën Kushtetuese, për vendimin e shpallur vakant nga Presidenti Meta. Vendimi u morr pas mbledhjes së 16 shtatorit.

KED njoftoi për median se ka ndaluar kandidimin e Artan Spahiut, dhe Dedë Kasnecit për vendin e shpallur vakantë nga Presidenti Meta.

Kandidatët u përjashtuan nga gara sepse nuk plotësonin një ose disa kushte të parashikuara në Kushtetutë. Ata kanë të drejtë të apelojnë vendimin e KED-së në Gjykatën Administrative të Apelit, jo më vonë se 5 ditë pas publikimit nga KED.

Ndërsa, kandidati Gentian Meta u tërhoq nga gara.

KED ka lajmëruar Kuvendin dhe zyrën e Presidentit për rihapjen e thirrjes për kandidatë gjyqtarë të Gjykatës Kushtetuese.

Vendet e hapura janë vendi i shpallur nga Presidenti në datë 27.09.2019 dhe ai i shpallur nga Kuvendi në datë 21.08.2019.

3 komente

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme