Keshilli i Evropës dhe Agjencia Suedeze për Zhvillim nisin projektin për edukimin qytetar në shkolla

Nga Exit News
Keshilli i Evropës dhe Agjencia Suedeze për Zhvillim nisin projektin për edukimin qytetar në shkolla

Këshilli i Evropës dhe Agjencia Suedeze për Zhvillim (SIDA) ka nisur një projekt katër-vjeçar me qëllim forcimin e cilësisë së edukimit në Shqipëri përmes ndërtimit të kapaciteteve në sistemin e edukimit.

Plani është të zhvillohen aftësirë e fëmijëve në shkollë në zonat me “kulturë demokratike”, në një linëj me objektivat e politkave kombëtare dhe me qasjen e Këshillit të Evropës.

Komiteti i parë drejtues u takua më 24 qershor dhe në të morrën pjesë përfaqësues nga Ministria e Arsimit, Agjencia për Edukimin para-universitar, komisioneri kundër diskriminimit, Avokati i Popullit, etj.

Diskutimi u përqëndrua në rëndësinë e zhvillimit të kulturës demokratike tek gjeneratt e reja dhe mbështetjen e vazhdueshme të këtyre aktiviteteve.

Projekti do të promovojë qasjen e Këshillit të Evropës për edukimin qytetar. Ajo do të përfshijë edhe zhvillimin e aftësive, dijes, vlerave dhe qendrimeve për demokracinë dhe përfshirjen e të rinjve të komunitet.

Objektiva e projektit do të realizohet përmes masave që do ët targetojnë politikat e edukimit dhe praktikat në këtë fushë: mbështetje politike, qeverisje demokratike e shkollave dhe mbështetje.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme