KLP del nga ngërçi, propozimet nga shoqëria civile dërgohen në kuvend

KLP del nga ngërçi, propozimet nga shoqëria civile dërgohen në kuvend

Menjëherë pas zgjedhjes së Prokurorës së Përkohshme të Përgjithshme, duket se edhe anëtari i shoqërisë civile, që nuk lejoi formimin e KLP-së, është drejt përzgjedhjes.

Sot Komisioni I shoqërisë civile ka dërguar në Kuvend katër propozimi nga shoqëria civile për të qenë pjesë e KLP-së.

Katër kandidatët kanë zhvilluar më herët seancë dëgjimore me Avokatin e Popullit dhe janë vlerësuar me këtë rend:

 – Entela Baci Hoxhaj me 81 pikë;

 – Andi Murataj me 79,5 pikë;

 – Mimoza Qinami 79 pikë;

 – Alfred Balla 69 pikë.

Një prej këtyre kandidatëve do të votohet nga parlamenti për të qenë pjesë e KLP-së.

Lajme te ngjashme