Koalicioni qeveritar në Mal të Zi publikon parimet: Nuk tërhiqemi nga njohja e Kosovës

Nga Exit News
Koalicioni qeveritar në Mal të Zi publikon parimet: Nuk tërhiqemi nga njohja e Kosovës

Tre partitë opozitarë të Malit të Zi, të cilat fituan shumicën në zgjedhjet e 31 gushtit, kanë nënshkruar marrëveshjen për parimet e koalicionit të ri qeveritar.

Marrëveshja u nënshkrua nga liderët e koalicioneve “Për Ardhmërinë e Malit të Zi”, Zdravko Krivokapiç, “Paqja është kombi ynë”, Aleksa Beçiç, dhe “E zezë dhe e bardhë” drejtuar nga shqiptari Dritan Abazoviç.

Exit News ka siguruar një foto të marrëveshjes.

WhatsApp Image at
Marrëveshja e koalicionit të ri qeverisës në Mal të Zi

Ndër parimet kryesore të koalicionit të ri janë:

-Pavarësia e Kosovës nuk vihet në dyshim dhe Mali i Zi nuk do të tërhiqet nga njohja e saj.

-Qeveria e re do t’i përmbahet të gjithë detyrimeve që Mali i Zi ka në arenën ndërkombëtare dhe do të ndërmarrë të gjitha reformat e nevojshme drejt integrimit europian.

-Nuk do të ndryshojë kushtetutën, flamurin dhe himnin apo simbolet e tjera të vendit.

-Ajo nuk do të kërkojë ndëshkime ndaj ish-drejtuesve për arsye politike apo shkaqe të tjera.

-Qeveria e re do të depolitizojë institucionet kyçe dhe do të ketë në focus luftën kundër krimit dhe korrupsionit.

-Qeveria e re do të bëjë të mundur pjesëmarrjen e minoriteteve në qeverisje.

Zgjedhjet e mbajtuar më 31 gusht u fituan nga koalicioni opozitar “Për Ardhmërinë e Malit të Zi”, i udhëhequr nga Fronti Demokratik pro-serb.

Nga 81 vende, Milo Gjukanoviq fitoi 40 vende me partitë e pakicave dhe partnerët tradicionalë, ndërsa tre parti të opozitës fituan 41 vende.

LEXO  Mbetjet e raketës kineze bien në Oqeanin Indian

Lajme te ngjashme