Komisioneri Publik kërkon hetim të thelluar të pasurisë së gjyqtares Nertina Kosova

Komisioneri Publik kërkon hetim të thelluar të pasurisë së gjyqtares Nertina Kosova

Komisioneri Publik ka ankimuar në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit vendimin e KPK-së për konfirmimin në detyrë të gjyqtares Nertina Kosova.

Gjyqtarja e Apelit të Krimeve të Rënda u konfirmua në detyrë në 18 korrik, por sipas KP-së, Komisioni i Pavarur i Kualifikimit nuk ka kryer hetimi të plotë dhe të gjithanshëm për pasurinë e familjarëve të gjyqtares.

KP i ka kërkuar KPA-së një hetim të ri të burimeve të pasurisë së gjyqtares Kosova, më saktësisht burimet e të ardhurave për blerjen e një apartamenti 120 metra katrorë në Tiranë, në vitin 2006.

Për blerjen e aparamentit, Zonja Kosova ka deklaruar se ka marrë një kredi prej 5 milionë lekësh dhe ka përdurur 1 milionë lekë nga kursimet e saj, por në deklaratat e viteve të mëparshme, gjyqtarja nuk kishte deklaruar kursime.

Për të provuar kursimet, gjyqtarja tha se babai i saj kishte pasur 1,9 milionë lekë në llogari bankare, por KPK nuk ka hetuar më tej burimin e kursimeve të të atit të gjyqtares.

Po ashtu, Komisioneri Publik i ka kërkuar KPA-së hetim më të thellë për disa pasuri të tjera familjarëve të gjyqtares: një shume prej 22 350 dollarë, që vëllai i gjyqtares, në një trung familjar me të, ka ransferuar në një llogari bankare jashtë shtetit dhe një borxh prej 7 milionë lekësh, që i ati i Kosovës ka marrë.

Nertina Kosova është kandidate për një post në Këshillin e Lartë Gjyqësor.

Më herët, Komisionerët Publikë kanë ankimuar dhe vendimet e KPK-së për konfirmimin në detyrë të anëtarit të Kushtetutes Bashkim Dedja, gjyqtares Alma Brati, gjyqtarit Edmond Islamaj, gjyqtarit Astrit Faqolli dhe prokurores Antoneta Sevdari.

Lajme te ngjashme

Më të lexuarat

Dërgo informacion në mënyrë konfidenciale

Nëse keni informacion në interes të publikut mund ta dërgoni te redaksia e Exit duke zgjedhur te mbeteni anonim nëse dëshironi.

Mënyrat e dërgimit >>