Kompania kanadeze fiton tenderin për kërkimin e naftës në Velçë

Sot, kompania kanadeze Pennine Petroleum fitoi tenderin për kërkimin e naftës në zonën e Velçës. Ky tender u zhvillua nga Albpetrol, por kompania fituese u miratua dhe nga Ministria e Energjisë.

Zona e Velçës, në Vlorë, ka një sipërfaqe prej 620 kilometrash katrorë. Ajo ishte një nga 13 zonat e lira tokësore dhe detare, të identifikuara si zona potenciale naftëmajtesë.

Lajme te ngjashme