Konfirmohen rastet e para të Gripit të shpendëve, H5N8 në Shqipëri

Nga Exit News
Konfirmohen rastet e para të Gripit të shpendëve, H5N8 në Shqipëri

Në Shqipëri janë konfirmuar rastet e para të gripit të shpendëve, H5N8, sipas ministrisë së Bujqësisë.

Sëmundja është e pranishme në 3 vatra, Fushë-Krujë, Dajt dhe Bujan.

Shpendët e prekur dhe të dyshimtë janë eleminuar nga shërbimi veterinar.

Ministria njofton se ka ndaluar hyrjen e shpendëve në Shqipëri nga vendet që kanë konfirmuar praninë e sëmundjes.

H5N8, njohur ndryshe si Gripi i shpendëve është një virus shumë i rrezikshëm për shpendët, me shkallë vdekshmërie 75%.

Kafshët më të prekshme nga H5N8 janë përfshirë pulat dhe rosat.

Raste të transmetimit të virusit tek njerëzit janë zbuluar gjithashtu në kohët e fundit.

Në shkurt 2021 shtatë raste të njerëzve të infektuar u raportuan në Rusi. Megjithatë virusi nuk ka shfaqur simptoma klinike tek këta persona.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme