Koronavirusi ul ndjeshëm eksportet dhe importet

Nga Exit News
Koronavirusi ul ndjeshëm eksportet dhe importet

Eksportet dhe importet ranë ndjeshëm gjatë prillit 2020, krahasuar me të njëjtën periudhë në vitin 2019.

Shkaku kryeosor për uljen e tyre është pandemia e Covid-19, izolimi i qytetarëve dhe mbyllja e bizneseve.

Sipas INSTAT-it, në prill 2020 eksportet e mallrave u ulën me 44,4 për qind krahasuar me prillin 2019, dhe 16,5 për qind krahasuar me marsin 2020.

Kategoritë më të prekura nga ulja e ekporteve janë ajo e ‘tekstileve dhe këpucëve’, e cila u ul me 20,1 pikë përqindje krahasuar me prillin 2019, dhe ajo e ‘materialeve të ndërtimit;, e cila u ul me 10,5 pikë përqindje.

Importet në prill 2020 ranë me 36,7 për qind krahasuar me të njëjtën periudhë vitin e kaluar.

Sërish kategoritë më të prekura nga ulja e importeve janë ‘tekstilet dhe këpucët’, me rënie prej 8,4 pikë përqindje, ‘makineri dhe pajisje’ me 10,3 për qind dhe ‘materiale ndërtimi’ me 6,6 për qind.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme