Publikohet marrëveshja: Kosova bëhet pjesë e mini-shengenit

Nga Exit News
Publikohet marrëveshja: Kosova bëhet pjesë e mini-shengenit

Kosova zotohet të bashkohet me zonën Mini-Shengen të nisur nga qeveritë e Shqipërisë, Serbisë dhe Maqedonisë së Veriut, sipas dokumentit të marrëveshjes të botuar nga gazetari kosovar Adriatik Kelmendi në Twitter.

Të dyja vendet, gjithashtu kanë rënë dakord edhe për ndërtimin e autostradës dhe hekurudhës midis dy vendeve si dhe për bashkëpunimin për personat e zhdukur.

Gjithashtu, Kosova ka pranuar të ndalojë përpjekjet për anëtarësim në organizatat ndërkombëtare për një vit. Si dhe, Serbia ka pranuar të ndalojë fushatën e saj të mosnjohjes për të njëjtën periudhë kohe.

Të dyja vendet u zotuan të shpallin Hizballah një organizatë terroriste.

1 koment

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme