Kosova nis mësimin në 18 janar

Nga Exit News
Kosova nis mësimin në 18 janar

Mësimi në Kosovë do të rinisë në 18 janar, ka konfirmuar të enjten ministri në detyrë i Arsimit Ramë Likaj.

Ai zhvilloi të enjten një takim më drejtorët e Drejtorive Komunale të Arsimit. Përmes një njoftimi Likaj bëri me dije se iu ka kërkuar atyre që të nisin përgatitjet për semestrin e dytë i cili do të nis më 18 janar.

Në një postim në Facebook ai njoftoi:

“Parësor mbetet mësimi sipas skenarit A me prezencë në shkolla, mirëpo varësisht nga situata epidemiologjike do të përdoren edhe skenarët tashmë të njohur (B dhe C) të paraparë në udhëzuesin e përgjithshëm të MASH. Kërkova bashkëpunim të ngushtë te të gjithë aktorëve në mënyrë që të krijohen të gjitha kushtet për fillim të mbarë të mësimit”.

Qeveria e Kosovës ka zbatuar vendime për shkurtimin e semestrave si dhe për ndryshimin e datave të fillimit të këtyre të fundit.

Si pasojë e pandemisë shkollat u mbyllën në Kosovë dhe janë bërë një sërë ndryshimesh në zhvillimin e procesit mësimor si, shkurtimi i orëve apo mësimi me grupe.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme