Kosovë: Dështon 2 herë raundi i parë për zgjedhjen e presidentit të ri

Nga Exit News
Kosovë: Dështon 2 herë raundi i parë për zgjedhjen e presidentit të ri

79 deputetë kanë votuar për presidentin e ri të Kosovës, në të dyja herët e raundit të parë, duke mos arritur dot kuorimin e nevojshmë prej 80 votash nga 120.

Tre deputetët e LDK-së, Hoti, Veliu dhe Selamaj nuk morrën pjesë në votim. Ndërsa deputetët e PDK-së u larguan nga salla, duke e quajtur Osmanin kandidaturën e Albin Kurtit për të kapur institucionet e pavarura.

Tani ka edhe 1 raund për të zgjedhur presidentin. Nëse zgjedhja e presidentit dështon, Kosova do ët duhet të shkojë në zgjedhje të parakohshme.

Lajme te ngjashme