KPA rihap hetimin për kryeprokurorin e Apelit Tiranë, Dritan Peka

Nga Exit News
KPA rihap hetimin për kryeprokurorin e Apelit Tiranë, Dritan Peka

Kolegji i Posaçëm i Apelimit rihapi hetimin për kryetarin e Prokurorisë së Apelit Tiranë, Dritan Peka, pasi Komisioneri Publik e apeloi vendimin e konfirmimit të tij në të treja kriteret.

KPA do hetojë nga e para Pekën në të trija kriteret; pasurinë, figurën dhe profesionalitetin.

Komisioneri Publik argumentoi se  vendimi i KPK-së kishte probleme përsa i përket hetimit ndaj prokurorit Peka dhe KPA duhej të vendoste shkarkimin e tij për deklarim të pamjaftueshëm dhe për cënim të besimit të publikut te drejtësia.

Komisioneri po ashtu paraqiti disa denoncime të reja dhe kërkoi hetimin e tyre dhe një analizë të re financiare nga Kolegji. KP pretendoi se Peka rezultonte me bilanc negativ në disa vite.

Më 4 mars, KPK konfirmoi në detyrë kryeprokurorin e Apelit Tiranë, Dritan Peka, pavarësisht problemeve me pasurinë.

Me 22 prill Komisioneri Publik Darjel Sina apeloi në KPA, vendimin e KPK-së dhe kërkoi shkarkimin e tij.

3 komente

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme