KQZ në Kosovë kufizon shpenzimet e partive për fushatë zgjedhore

Nga Exit News
KQZ në Kosovë kufizon shpenzimet e partive për fushatë zgjedhore

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve në Kosove vendosi të hënën në një mbledhje në kuadër të zgjedhjeve te 14 shkurtit që të kufizojë shpenzimet e partive politike për fushatë zgjedhore.

Sipas KQZ-së, një parti politike ka të drejtë të shpenzojë deri në 934 mijë e 831 euro, pra 0.5 euro për votues të regjistruar.

KQZ njofton se ky vendim mbështetet në të dhënat e listës jopërfundimtare të votuesve.

Sipas kësaj liste numri i votuesve në vendin tonë është 1 milion e 869 mijë e 662 votues. Ndërsa lista përfundimtare do të bëhet në 2 shkurt, sipas njoftimit të KQZ.

Sipas vendimit të KQZ-së:

  • Prej një e-mail adrese, aplikuesi mund të aplikojë për vete dhe për rrethin e ngushtë familjar, që kanë të njëjtin mbiemër;
  • Në formularët e aplikimit për regjistrim, aplikuesi të shënojë vetëm numrin e tij të telefonit dhe jo të ndonjë familjari;
  • KQZ-ja do të verifikojë procesin e aplikimit për regjistrim, duke i kontaktuar të gjithë aplikuesit përmes telefonit;
  • Nëse aplikuesi nuk lajmërohet në telefon atëherë aplikacioni i tij do të refuzohet;

Të hënën KQZ njoftoi se dita e martë është afati i fundit për partitë politikë në Kosovë që të deklarojnë koalicionet parazgjedhore.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme