KQZ propozon votimin me postë për emigrantët në zgjedhjet e 2021-it

Nga Exit News
KQZ propozon votimin me postë për emigrantët në zgjedhjet e 2021-it

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) ka propozuar votimine emigrantëve “përmes postës dhe shkarkimin e fletës së votimit online nga faqja e KQZ-së”, shkruhet në një raport të botuar nga Abc Neës.

Me ndryshimet e reja, më 5 tetor, kodi zgjedhor autorizojë KQZ-në që të vendosë se kur do t’u krijohen mundësi për votimin jashtë vendit të nënshtetasve shqiptarë që jetojnë në vende të tjera. KQZ u ngarkua, gjthashtu, edhe me zbatimin e këtij vendimi, kurdo që ai të meret.

Më parë, grupimi ‘Diaspora për Shqipërinë e Lirë’ (DSHL) i dërgoi një letër drejtuar Kuvendit e qeverisë, ku i kërkuan KQZ -së së re që vota e emigrantëve të jetë një nga çështjet kryesore të axhendës së tyre.

Grupimi DSHL është pjesë e grupit të punës të ngritur nga KQZ për mundësimin e votës së tyre ne zgjdhjet e 2021.

“Ne duam të bëhet mirë dhe jo ‘shkel e shko’. Kemi vënë re nga qeveria me emërime të personave politikë si komisioner të diasporës. Ne e kemi kundërshtuar. Duam të bëhet vota, por duam të bëhet saktë”, tha Bledar Milaqi në një intervistë për emisionin’Me pak fjalë’, në Euronews.

Ata shpjeguan se ndër vite, remitancat e emigrantëve kanë qenë faktor i rëndësishëm për ekonominë shqiptare, ndaj e drejta e tyre për votë është një e drejtë që lind natyrshëm për një sërë arsyesh.

8 komente

 1. Prele lucaj 6 Dhjetor, 2020 në 12:53 pm

  Dua te votoj

 2. Prele lucaj 6 Dhjetor, 2020 në 12:55 pm

  Dua te votoj

 3. Prele lucaj 6 Dhjetor, 2020 në 12:56 pm

  Deshira per te votuar

 4. Taulant 27 Dhjetor, 2020 në 8:27 am

  Dua te votoj

 5. Eshref 7 Janar, 2021 në 3:22 am

  Dia te votoj

 6. Anite 7 Janar, 2021 në 3:23 am

  Dia te votoj

 7. Anite 7 Janar, 2021 në 3:28 am

  Dua te votoj

 8. Naser 16 Janar, 2021 në 9:40 pm

  Dua te votoj ju lutem na dergoni ne imel listen per votime.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme