KQZ rrëzon ankesën e LSI për takimet e Erion Veliajt në shtëpitë e rindërtuara

Nga Exit News
KQZ rrëzon ankesën e LSI për takimet e Erion Veliajt në shtëpitë e rindërtuara

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve rrëzoi të enjten ankesën e LSI për takimet e kreut të Bashkisë Erion Veliaj në shtëpitë e rindërtimit.

Sipas LSI, Veliaj po përdor rindërtimin për fushatë elektorale, por KQZ nuk e ka pranuar këtë pretendim.

Vendimi i KQZ i firmosur nga Komisioneri Ilrijan Celibashi, thotë se nuk ka konstatime për elemente të shkeljes së dispozitave të Kodit Zgjedhor.

Më 9 shkurt 2021 Komisioni Qendror i Zgjedhjeve gjobiti kryebashkiakun Erion Veliaj për zhvillimin e aktiviteteve të ndaluara gjatë periudhës zgjedhore.

Gjoba ndaj Veliajt ishte 70 mijë lekë për shkeljet e mëposhtme:

  • Kryerjen e aktiviteteve të ndaluara
  • Mosraportimin e këtyre aktiviteteve
  • Promovimin e aktiviteteve të ndaluara

Vendimi i KQZ erdhi pas denoncimit të LSI për vizitat e kryebashkiakut Veliaj në shtëpitë e rindërtuara nga tërmeti i 26 nëntorit 2019.

Por më pas Veliaj e ankimoi gjobën në Komisionin e Ankimeve dhe Sanksioneve KAS, i cili e rrëzoi gjobën e KQZ.

KQZ miratoi një vendim mbi aktivitetet e ndaluara, ku përcaktohet se vizitat në shtëpitë e rindërtuara janë të ndaluara përveç rasteve kur fondet ose projekte kanë filluar përpara periudhës së ndaluar.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme