Kryeministri Rama — Vonesa në paga, shembull se reforma është sfidë

Kryeministri Rama — Vonesa në paga, shembull se reforma është sfidë

Kryeministri Rama takoi sot përfaqësues të senatit të Universitetit të Tiranës për vonesën e pagesës. Gjatë fjalë së tij, a u shpreh se:

Vonesa e pagave është shembull se reforma është sfidë edhe për ne që e kemi udhëhequr.

Askush nuk e merr dot peng reformën, as me shfaqje as me firma as me shqetësime sado legjitime të jenë.

Ne duhet të rrisim grantin e pakushtëzuar por jo pa u bazuar në meritë, tek perfomanca e universiteteve. Dhe duke u sjellë në mënyrë të kushtëzuar nga përformaca.

Teoria se univeristetet publike janë të nënës dhe universitetet private janë të njerkës, është e mbyllur me qeverinë tonë.

Universitetet publike performojnë dobët apo më keq se ato private. Sepse nuk kanë sensin e konkurencës dhe kanë jetuar në garanci.

Rrogat e pedagogëve, hera e fundit që qeveria vendos të risë rogat. I takon universitetit të vendosi rrogat në varësi të perfomancës.

Qeveria nuk vendos tarifat. Nuk i vendosim ne por çdo universitet, qeveria vendos tavan për të garantuar tavan.

Lajme te ngjashme