Lory Ami: Rrëzimi i teatrit ngjarja më e madhe korruptive

Lory Ami: Rrëzimi i teatrit ngjarja më e madhe korruptive

“Rrëzimi i Teatrit, ngjarja më e madhe korruptive“. Studiuesja e njohur amerikane mbi trashëgimitë kulturore, dr. Lori Amy, foli dje me shqetësim për miratimin në parlament të ligjit, që parashikon rrëzimin e Teatrit Kombëtar dhe ndërtime të tjera në atë zonë.

“Kjo konferencë mbi korrupsionin në drejtësi dhe përfshirjen e qytetarëve kundër tij është jashtëzakonisht e rëndësishme” – tha ajo. Më tej Lory Ami u shpreh se:

Por në të njëjtën kohë, që po mbahet konferenca antikorrupsion në parlament po miratohet një ligj, që dihet mirë se bie ndesh dhe dhunon Kushtetutën. Ai ligj i heq këshillit bashkiak të drejtën të marrë vendime për qendrën e qytetit.

Natyra kriminale e këtij ligji është e tillë, që ne duhet ta ngremë sërish si çështje dhe ta kundërshtojmë. Duhet demaskuar kriminaliteti, që qëndron pas këtij ligji. Ne nuk kemi pse diskutojmë, nëse duhet një teatër i ri, sepse këtu nuk është çështja për një teatër të ri.

Çështja është ky partneritet jotransparent publik-privat, ku ne e dimë mirë se prapa tij fshihet korrupsioni. Pyetja ime në këtë dhomë është se çfarë duhet bërë për këtë? Ne po flasim këtu për masat anti-korrupsion, ndërkohë që në njëjtin çast po ndodh ngjarja më e madhe e korrupsionit në vend, ndaj duhet të merremi me të.


Botuar më parë nga Zëri i Amerikës.

LEXO  Mustafa nuk shkon në takimin e thirrur nga Osmani

Lajme te ngjashme