Mali i Zi ndryshon rregullat për shqiptarët: Nuk kalohet kufiri pa testin e Covid-19

Nga Exit News
Mali i Zi ndryshon rregullat për shqiptarët: Nuk kalohet kufiri pa testin e Covid-19

Qytetarët nga Shqipëria e Kosova do të mund të kalojnë kufirin për në Malin e Zi vetëm nëse kanë një test që tregojnë se nuk janë prekur nga Covid-19.

Qeveria malazeze ka vendosur mbrëmjen e së enjtes që Shqipëria e Kosova, bashkë me 4 vende të tjera të futes në ‘listën e verdhë’ të rrezikut për Covid-19.

Qytetarët nga këto vende do të mund të udhëtojnë nëse kanë një test metodës PCR ose serologjik, jo më të vjetër se 72 orë.

Test me metodën PCR, tregon nëse personi është i infektuar në atë moment, kurse testi serologjik tregon nëse personi e ka kaluar koronavirusin.

Përveç Shqipërisë e Kosovës, në listën e verdhë bëjnë pjesë dhe Singapori, Libani, Izraeli dhe Bosnje e Hercegovina.

Lajme te ngjashme