Marrëveshjet e Shqipërisë me ‘Bechtel’ dhe ‘ExxonMobil’, Enio Jaço: Meritë e bashkëpunimit të ambasadës së SHBA me qeverinë

Nga Exit News
Marrëveshjet e Shqipërisë me ‘Bechtel’ dhe ‘ExxonMobil’, Enio Jaço: Meritë e bashkëpunimit të ambasadës së SHBA me qeverinë

Presidenti i Dhomës Amerikane të Tregëtisë, Enio Jaço është shprehur se dy investimet e kompanive të mëdha amerikane “Bechtel” dhe “ExxonMobil” në Shqipëri do të testojnë kapacitetet e Shqipërisë.

Në një intervistë për emisonin “Me Pak Fjalë”, Z. Jaço foli për dy investimet – ndërtimi i hidrocentralit të Skavicës nga kompania ‘Bechtel’ dhe futja së gazit të lëngshëm natyror (LNG) në Shqipëri nga ‘ExxonMobil’ përmes konvertimit të TEC-t të Vlorës – që vijnë nga dy marrëveshje që kanë nënshkruar qeveria shqiptare me Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Meritën për këto marrëveshje, Z. Jaço tha se e kishte “ambasada e SHBA dhe qeveria shqiptare” pasi sipas tij “kanë punuar shumë mirë me njëra – tjetrën”.

Ai nënvizoi faktin se të dy këto investime janë në faza të para dhe theksoi se “kapacitetet e Shqipërisë do të testohen në mënyrë të vazhdueshme gjatë 5 viteve të ardhshme në lidhje me bërjen realitet të këtyre investimeve

“Është e mundshme që Shqipëria të bëhet forcë rajonale energjitike me këto investime”, tha Z. Jaço.

Sipas tij ato do të ndikojnë edhe për uljen e varësisë për funizimin e energjisë nga Lindja.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme