Mbërrijnë 149 refugjatë afganë në Maqedoninë e Veriut

Nga Exit News
Mbërrijnë 149 refugjatë afganë në Maqedoninë e Veriut

Në Maqedoninë e Veriut, mbërriti grupi i parë i afganëve që do të strehohen përkohësisht derisa t’iu rregullohen dokumentacionet për qëndrim afatgjatë në Shtetet e Bashkuara.

Në aeroportin e Shkupit mbërritën 149 qytetarë afganë, kryesisht persona që kanë punuar në organizatat ndërkombëtare, si dhe familjet e tyre.

Maqedonia e Veriut ka thënë se do të strehojë gjithsej 750 afganë.

Afganët janë dërguar për t’u strehuar në dy hotele në periferi të Shkupit.

Disa parti opozitare kundërshtuan vendimin e qeverisë për strehimin e afganëve duke i konsideruara ata si të rrezikshëm për sigurinë e vendit.

Ndërkohë, kryeministri Zoran Zaev, tha se ata nuk rrezikojnë sigurinë e vendit ndërsa shtoi se vendimi për t’i strehuar dëshmon humanizëm kundrejt njerëzve të pafajshëm që iu rrezikohet jeta.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme