Mbetet pezull gara për Prokuror të Përgjithshëm, gjykata shtyn sërish seancën për avokatin Alushaj

Mbetet pezull gara për Prokuror të Përgjithshëm, gjykata shtyn sërish seancën për avokatin Alushaj lulzim alushaj 590x354

Gjykata Administrative e Apelit shtyu sot sërish seancën për  kandidatin për Prokuror të Përgjithshëm Lulzim Alushaj. Shkak për shtyrjen e seancës u bë mungesa e njërit prej gjyqtarëve të trupit gjykues.

Seanca do të zhvillohet ditën e premte me datë 25 tetor.

Kjo është hera dytë që gjykata shtyn seancën. Javën e kaluar ajo duhej të shprehej lidhur me çështjen e zotit Alushaj, por sërish për shkak të mungesës së njërit prej gjyqtarëve seanca u shty për ditën e sotme.

Mungesa e një vendimi nga ana e gjykatës pengon vazhdimin e garës për Prokuror të Përgjithshëm. Rregullorja për Procedurat për zgjedhjen e Prokurorit të Përgjithshëm përcakton se “Këshilli nuk ndërmerr veprime të mëtejshme deri në përfundimin e procesit të ankimit ose veprimeve të Gjykatës Administrative të Apelit.”

Avokati Alushaj paditi në fillim të tetorit Këshillin e Lartë të Prokurorisë, pasi KLP e  skualifikoi  nga gara për Prokuror të Përgjithshëm.

Pas vlerësimit të dosjeve të kandidatëve, KLP vlerësoi se Zoti Alushaj nuk plotësonte kushtin e pasjes 15 vjet përvojë pune si jurist i spikatur të parashikuar në nenin 148/a të Kushtetutës dhe në ligjin 97/2016 Për organizimin e funksionimin e Prokurorisë”.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme