Meta thirrje qeverisë të kthejë vëmendjen te bujqësia dhe turizmi

Nga Exit News
Meta thirrje qeverisë të kthejë vëmendjen te bujqësia dhe turizmi

Presidenti Meta deklaroi se fermërët në Dibër hasin vështirësi në shitjen e produkteve të zonës për shkak të mungesës së mbështetjes, konkurencës së padrejtë si dhe pandemisë së Covid-19.

Në një vizitë në një nga fermat në Dibër, Meta shprehet se :

“Prodhimet bio dibrane janë shumë cilësore dhe të shëndetshme. Megjithatë fermerët duarartë të kësaj treve hasin vështirësi në shitjen e tyre prej mungesës së mbështetjes të shtetit, konkurrencës së padrejtë në treg, por edhe për shkak të pasojave të rënda të COVID-19 në ekonominë familjare e kombëtare.

Grantet, kreditë e buta, skemat konkrete për nxitjen e kultivimit të prodhimeve autoktone, shoqëruar me një marketing të zgjuar dhe efikas, do t’i jepnin frymëmarrje bujqësisë shqiptare duke rritur prodhimin vendas dhe eksportin e produkteve “Made in Albania”.

Meta bëri thirrje që të rikthehet vëmendja nga bujqësia dhe turizmi, dy sektorë sipas tij “me potenciale të jashtëzakonshme për zhvillimin e qëndrueshëm të Dibrës dhe të mbarë Shqipërisë.”

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme