Ministri gjerman Roth: Balkani Perëndimor në qendër të axhendës të BE-së

Nga Exit News
Ministri gjerman Roth: Balkani Perëndimor në qendër të axhendës të BE-së

Ministri i Jashtëm gjerman, Michael Roth u shpreh se është i lumtur për rifillimin e dialogut Kosovë-Serbi dhe se Gjermania do ta ketë në qendër të axhendës si kryesuese e Këshillit Europian.

Në një intervistë për Deutche Welle, Roth u shpreh se Ballkani Perëndimor do të ketë stabilitet vetëm nëse BE angazhohet.

“Jam i lumtur që është tani shfaqur një dinamikë e re edhe me përfaqësuesin special Lajçak.Ballkani Perëndimor nuk është ndonjë oborr i çfarëdoshëm i Bashkimit Evropian, por është oborri ynë i brendshëm dhe u shërben interesave tona.Ne do të zhvillojmë një konferencë për të ardhmen e brezit të ri në Ballkanin Perëndimor. Pra edhe ky rajon do të arrijë prosperitet dhe stabilitet vetëm nëse Bashkimi Evropian merr përsipër më shumë përgjegjësi.”

Në lidhje me zhvillimet e fundit në Turqi, Michael Roth pohoi se Turqia ka bërë hapa prapa në aspektin e të drejtave të njeriut, demokracisë dhe sundimit të ligjit.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme