Ministrja Shahini: Dyfishojmë numrin e psikologëve dhe punonjësve social në shkolla

Ministrja Shahini: Dyfishojmë numrin e psikologëve dhe punonjësve social në shkolla

Ministira e Arsimit do të dyfoshojë numrin e psikologëve dhe punonjësve social në shkolla, “që shkolla të shndërrohet në një hapsirë të siguritë.”

Ky është reagimi i parë i Ministrisë pas abuzimit seksual që roja e një shkolle në Bregun e Lumit ushtroi mbi një nxënëse 15 vjeçare.

Shahini mohon ekzistencën e kulturës së mosndëshkueshmërisë ndaj rasteve të abuzimit seksual. “Por qartazi ka kulturë fshehje dhe mosraportimi, derisa bëhet shumë vonë.” – shkruan Shahini.

Gjykata la në burg katër të akuzuarit për dhunimin e vajzës së mitur.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme