Mirsevini në Amerikë — Shqip dhe saktë, informim rreth emigrimit në Amerikë

Nga Exit News
Mirsevini në Amerikë — Shqip dhe saktë, informim rreth emigrimit në Amerikë

Rreth 200 mijë shqiptarë aplikojnë çdo vit për Lotarinë Amerikane dhe mijëra të tjerë emigrojnë ose e vizitojnë Amerikën. Një pjesë e tyre, sidomos ata që dinë pak ose aspak anglisht, kërkojnë ndihmën e të njohurve për t’u informuar ose për të plotësuar formularët. Të tjerë konsultohen me avokatë ose “agjenci”.

Kjo është më se e kuptueshme, pasi egzistojnë disa kategori vizash amerikane dhe procedurat për t’u kualifikuar për këto viza janë të ndërlikuara. Madje procedurat mund të ndryshojnë në varësi të politikave të emigracionit dhe të pranimit të të huajve në Amerikë.

Për këtë arsye, Ina Farka, një shqiptare që jeton në Amerikë, ka ndërtuar dy platforma komunikimi me publikun shqiptar që është i interesuar të informohet, konsultohet dhe të diskutojë për mënyrat dhe procedurat e emigrimit në Amerikë.

Atë mund ta ndiqni në Facebook dhe në faqen e saj në Internet.

Ina është juriste dhe mban titullin Doktor i Shkencave Juridike nga Universiteti Amerikan, Fakulteti Juridik i Uashingtonit. Ajo punon në Agjencinë e Zbatimit të Ligjeve të Emigracionit në Departamentin e Sigurisë Kombëtare në Uashington DC.

 

Shënim: Postimet dhe opinionet e shprehura në platformat e lartpërmendura janë të autores  dhe nuk përfaqësojnë postimet, strategjitë apo opinionet e punëdhënësit të saj.

3 komente

  1. Gazmend Nikaj 20 Nëntor, 2020 në 10:41 am

    pershendetje, si jeni a jeni mir. Une kam shum deshir me ardh ne Amerik, po mundesit jan shum te vogla per shka te kushtev ekonomike, dhe nuk po di ku te drejtohem per ket.

  2. Supa maternitetit 20 Nëntor, 2020 në 6:34 pm

    Ti

  3. Supa maternitetit 20 Nëntor, 2020 në 6:36 pm

    Meqe e ke me kaq qejf te sygjeroj ta shesesh bythen pastaj do te hapet porta e mrekullive.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme