Netflix shton prefiksin e Kosovës në platformën e tij

Nga Exit News
Netflix shton prefiksin e Kosovës në platformën e tij

Netflix shtoi Kosovën në listën e vendeve të pranishme kur personat kryejnë regjistrimin në platform, por ende nuk e njeh vendin në seksionet e vendndodhjes.

Lajmi u njoftua nga Sovran Hoti, i cili filloi një peticion tre muaj më parë për të detyruar kompaninë e njohur amerikane të njoh Kosovën në platformën e saj.

Peticioni fitoi 37,000 nënshkrime dhe Netflix bëri lëvizjen e parë drejt përmbushjes së kërkesave të tij. Mbetet e paqartë nëse Kosova do të shtohet gjithashtu si vendndodhje.

Ne presim që e njëjta gjë të ndodhë edhe për vendndodhjen e përdoruesve të Kosovës,” shkroi Hoti.

Kjo iniciativë erdhi në kohën e pandemisë. Unë isha duke përdorur Netflix më shpesh se më parë, dhe më shkoi në mendje që shpesh e shihja vendndodhjen time si Serbi, ”shtoi ai.

Kosova fitoi pavarësinë nga Serbia në 2008, por kjo e fundit nuk e njeh vendin. Çështje të ngjashme në lidhje me njohjen e Kosovës nga organizatat dhe entitetet ndërkombëtare shpesh janë pjesë e diskursit publik dhe politik në të dy vendet.

 

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme