Nis mbledhja e prokurorëve për emërimin e dy anëtarëve të KLP

Nga Exit News
Nis mbledhja e prokurorëve për emërimin e dy anëtarëve të KLP

Sot, me 28 janar po zhvillohet Mbledhja e Përgjithshme e Prokurorëve për zevëndësimin e Arben Dollapaj dhe Besnik Canit në Këshillin e Lartë të Prokurorisë.

Që prej orës 08:00 ka nisur votimi për dy anëtarët e rinj të KLP-së. I pari që ka votuar është Prokurori i Përgjithshëm, Olsian Çela.

Më pas kanë votuar prokurorët e Prokurorisë së Posaçme (SPAK) dhe në orët në vijim do të votojnë prokurorët e Apelit dhe shkallëve të para.

Në garë për vendet bosh në KLP janë 5 kandidatët e mëposhtëm:

  1. Moisi Duda, prokuror, Prokuroria e Apelit, Durrës;
  2. Zeqir Hoda, prokuror, Prokuroria pranë Gjykatës së Shkallës së Parë, Tiranë;
  3. Eloida Goxhi, prokurore, Prokuroria pranë Gjykatës së Shkallës së Parë, Berat;
  4. Albert Kulici, prokuror, Prokuroria pranë Gjykatës së Shkallës së Parë, Vlorë;
  5. Elona Avni Alvora, prokurore, Prokuroria pranë Gjykatës së Shkallës së Parë, Vlorë.

Më 23 dhjetor, Prokuroria e Përgjithshme hapi garën për zëvendësimin e Arben Dollapaj dhe Besnik Cani, pasi u shkarkuan Kolegji i Posaçëm i Apelimit (KPA).

KLP ka 9 nga 11 anëtarë që duhet të ketë, për shkak të procesit të vetingut.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme