Opozita parlamentare kërkon ndryshimin e Kushtetutës

Opozita parlamentare kërkon ndryshimin e Kushtetutës

29 deputetë të opozitës parlamentare kanë dërguar në Kuvend një draft për ndryshimin e sistemit zgjedhor.

Ata kërkojnë ndryshimin e dy neneve të Kushtetutës për të mundësuar garën e kandidatëve për deputet me lista të hapura.

Pjesë e draftit është edhe vendosja e një pragu elektoral prej 5% të votave që partitë të mund të marrin mandate deputetësh, si dhe ndalimi i koalicioneve parazgjedhore.

Opozita në parlament ka deklaruar se nuk do ta votojë reformën zgjedhore nëse nuk përfshihet ndryshimi i sistemit.

Këtë qëndrim mbajti edhe përfaqësuesja e opozitës parlamentare, Rudina Hajdari gjatë negociatave në Këshillin Politik. Por në fund ajo firmosi marrëveshjen për reformë zgjedhore pa ndryshim sistemi.

Opozita ka kërkuar largimin e Rudina Hajdarit nga posti i bashkë-kryetares së reformës zgjedhore dhe caktimin e Murrizit në vend të saj.

8 komente

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme