OSBE keqinformon për protestën e shoqërisë civile kundër përdhunimit

OSBE keqinformon për protestën e shoqërisë civile kundër përdhunimit OSCE 780 1200x630

Prezenca e Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) në Tiranë ka shpërndarë sot informacion të rreme se protesta e shoqërisë civile për çështjen Maloku-Rrahja është organizuar nga opozita.

Në përmbledhjen ditore që OSBE-ja harton dhe ja shpërndan trupit diplomatik në Tiranë, shkruhet:

“Opozita ka organizuar një protestë sot mbasdite për të protestuar kundër aktit të dhunës mbi një vajzën e re dhe mbi dështimin e focës së ligjit për t’ju përgjigjur këtij rasti.”

Me këtë deklaratë keqinformuese, OSBE-ja, e cila duhet të kishte reaguar ditë më parë për këtë çështje, jo vetëm që nuk mbron të drejtat e grave, por i del në krah dhunuesit të grave dhe dhunuesve të ligjit, deputetëve të PS-së Balla e Rraja.

Për më tepër, duke quajtur opozitën si organizatore të protestës, OSBE-ja tenton të zbehë reagimin e qytetarëve për këtë ngjarje të rëndë ku tregohet më së miri se pushteti dhe i forti fitojnë mbi të drejtat e grave të dhunuara, për tu trajtuar me dinjitet dhe për të qenë të barabartë përpara ligjit.

Njësoj si me mungesën e reagimit në mbrojtje të së dhunuarës gjatë këtyrë ditëve, sot OSBE ka dhunuar punën e aktivisteve për të ndërgjegjësuar qytetarët lidhur me dhunën ndaj grave dhe mungesën e shtetit ligjor në vend.

Lajme te ngjashme