Pandemia rrit shitjet e produkteve të lluksit në Shqipëri

Nga Exit News
Pandemia rrit shitjet e produkteve të lluksit në Shqipëri

Pavarësisht pandemisë së COVID-19, importet e produkteve ushqimore, detergjentëve, mobiljeve dhe çuditërisht, bizhuteritë u rritën në krahasim me 2019.

INSTAT raportoi se importet e kafesë, cigareve, alkoolit dhe orëve u ulën. Ushqimet më të shitura për vitin 2020 ishin makaronat, drithërat, mielli dhe vaji.

Ka të ngjarë që konsumi i alkoolit të ketë rënë për shkak të ndalimit të dasmave, grumbullimeve me rastet e festave dhe mbylljes së lokaleve dhe klubeve.

Në rastin e produkteve të bizhuterive, u rritën me 5% më shumë se vitin 2019, shitjet e artikujve me vlerë mbi 1000 EUR.

Kjo rritje vjen si pasojë e personave të pasur që nuk kanë mundur të udhëtojnë jashtë vendit dhe I kanë shpenzuar paratë në dyqanet vendase.

Çuditërisht, shitja e detergjenteve u rrit me 50% në mars 2020, dhe në total gjatë gjithë vitit, ato u rritën me 8%.

Kërkesa për të kuq buzësh ra me 20% gjatë vitit, për shkak të mungesës së aktiviteteve dhe mbajtjes së detyrueshme të maskave. Kërkesa për trajtime të lëkurës së fytyrës, sapun dhe produkte të flokëve u rrit.

Kërkesa për produktet e syve dhe vetullave u kthye në nivelet normale pas bllokimit të parë. Shitjet e parfumeve mbetën konstante gjatë gjithë vitit, megjithë bllokimet dhe kufizimet.

Lajme te ngjashme