Parlamenti britanik nuk voton marrëveshjen për Brexit

Parlamenti britanik nuk voton marrëveshjen për Brexit

Ligjvënësit britanik vendosën dje të shtyjnë votimin pro ose kundër marrëveshjes për Brexit, të arritur më 18 tetor mes Kryeministrit britanik Boris Johnson dhe BE-së.

322 deputetë miratuan propozimin e kryetarit të Partisë Konservatore Oliver Letwin, i cili e detyron Kryeministrin të mos miratojë largimin e Britanisë nga BE, derisa deputetët ta kenë shqyrtuar në mënyrë rigoroze dhe të miratojnë të gjitha ndryshimet ligjore për një dalje të rregulltë.

Kryeministri Johnson pas përfundimit të seancës parlamentare i kërkoi BE-së shtyrjen e afatit të daljes së Britanisë pas 31 tetorit. Sipas ligjit të miratuar muajin e kaluar, nëse marrëveshja nuk do të pranohej më 19 tetor, deri në orën 11 të darkës, atëherë Johnson duhet t’i kërkojë BE-së një shtyrje prej 3 muajsh.

Gjatë seancës plenare, jashtë parlamentit britanik u mblodhën më shumë se një milionë protestues, të cilët kërkuan një referendum të dytë.

Kjo është hera e parë në 37 vjet, kur Argjentina pushtoi ishujt Falkland, që parlamenti britanik mblidhet ditën e shtunë.

Lajme te ngjashme