Parlamenti miraton ndryshime në ligjin kundër diskriminimit dhe dhunës në familjes

Nga Exit News
Parlamenti miraton ndryshime në ligjin kundër diskriminimit dhe dhunës në familjes

Parlamenti miratoi të enjten dy projektligje në lidhje me diskrimimin dhe dhuën në familje.

Në lidhje me ndryshimet në ligjin për dhuën në familje është shtuar si masë, largimi i dhunuesit nga banesa. Kjo masë do të jetë e detyrushme në çdo rast. Nga ana tjetër parashikohen masa të tjera si vendosja e dhunuesit të varur nga alkooli, droga apo me probleme mendore në institucione rehabilituese.

Në ligjin kundër diskriminimit u parashikua ndalimi i gjuhës së urrejtjes ndaj grave në politikë.

Projektiligjet u miratuan me shumicën e votave në Kuvend.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme