Pas lidhjes së marrëdhënieve diplomatike, mes Kosovës dhe Izraelit krijohet Korporata Zhvillimore dhe Investuese

Nga Exit News
Pas lidhjes së marrëdhënieve diplomatike, mes Kosovës dhe Izraelit krijohet Korporata Zhvillimore dhe Investuese

Mes Kosovës dhe Izraelit është shpallur të martën krijimi i Korporatës Zhvillimore dhe Investuese, si zyrat e reja nërlidhëse për bashkëpunimin ekonomik mes dy vendeve.

Qëllimi i kësaj korporate, themeluar nga Damian Brikman dhe Israel Levinson, thuhet se është rritja e shkëmbimeve tregtare ndërmjet Kosovës dhe Izraelit.

Kujtojmë se 1 shkurt 2021, Izraeli njohu pavarësinë e Kosovës dhe dy vendet vendosën marrëdhënie diplomatike mes tyre.

Izraeli u bë shteti i 117 që njeh pavarësinë e Kosovës.

Kosova dhe Izraeli kishin vendosur marrëdhënie diplomatike menjëherë pas nënshkrimit të marrëveshjes për normalizim ekonomik në Shtëpi të Bardhë më 4 shtator 2020. Pas kësaj, Kosova pritet të vendos ambasadën në Jerusalem.

 

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme