PD dhe LSI kthehemi në Këshillin Politik vetëm për çështjet administrative, jo për listat e hapura

Nga Exit News
PD dhe LSI kthehemi në Këshillin Politik vetëm për çështjet administrative, jo për listat e hapura

PD dhe LSI nuk do të marrë pjesë sot në Këshillin Politik dhe propozon takimin ditën “e enjte ora 17:00 ose të premten ora 11:00”. Ata i kanë kthyer përgjigje ftesës së Damian Gjiknurit, përfaqësuesit të PS-së në Këshillin Politik, për tu mbledhur të mërkurën.

PD dhe LSI nuk pranojnë të diskutojnë listat e hapura, duke i propozuar një axhendë tjetër diskutimesh në Këshillin Politik, si:

1 —  Blerjen e votës;

2 — Presionin ndaj votuesve dhe administratës publike;

3—  Keqpërdorimin dhe abuzimin me administratën publike;

4— Marrëveshjet e fshehta me grupet kriminale;

5— Lirinë dhe sekretin e votës; dhe

6— Manipulimin dhe falsifikimin e rezultateve zgjedhore.

Më 23 korrik Kuvendi do të miratojë marrëveshjen e 5 qershorit të dakordësuar mes PD, PS, LSI dhe Rudina Hajdari.

Lajme te ngjashme