PD, prioritet rishikimi i reformës territoriale

Nga Exit News
PD, prioritet rishikimi i reformës territoriale

Partia Demokratike do ta rishikojë reformën territoriale pasi “ajo u bë në mënyrë të njëanshme për interesa politike dhe jo të qytetarëve”.

Këtë e synim e shprehu përmes një postimi në Facebook, Sekretari i Përgjithshëm i PD-së, Gazment Bardhi.

Pas takimeve në degët e PD-së në Korçë, Pogradec, Devoll, Kolonjë dhe Maliq, Bardhi tha se “qarku Korçë është braktisur nga qeveria në këto 6 vite, duke sjellë varfëri dhe pamundësi për fermerët punëtorë të kësaj zone”.

Ai e lidhi këtë gjendje me reformën administrative të ndërmarrë në vitin 2014-të:

“Ndamë bashkërisht shqetësimin se Reforma Territoriale, e miratuar në mënyrë të njëanshme dhe për qëllime politike, ka qenë një dështim dhe ka cënuar rëndë interesin e qytetarëve. Ata janë të braktisur. Bashkitë dhe administrata e tejfryrë nuk janë më në shërbim të qytetarëve.

Rishikimi i reformës territoriale është prioritet absolut i Partisë Demokratike!”

Reforma administrative e miratuar 6 vite më parë shkriu 309 komuna dhe 4 bashki duke e riformuluar hartën e njësive vendore në vetëm 61 bashki. Territoret e ish-komunave i kaluan në varësi bashkive.

Qeveria e mbështeti reformën me zotimin se ajo ulte kostot administrative dhe u shërbente më mirë qytetarëve. Por opozita bojkotoi diskutimet dhe miratimin në parlament duke akuzuar se ajo nuk bëhej në funksion të qytetarëve por për ndarje territoriale politike që favorizonte mazhorancën.

Lajme te ngjashme