PD: Rama kërkon të kapë Gjykatën e Lartë dhe Kushtetuese

Nga Exit News
PD: Rama kërkon të kapë Gjykatën e Lartë dhe Kushtetuese Clirim Gjata Partia Demokratike

Partia Demokratike ka akuzuar shumicën socialiste se po përpiqet të kapë reformën në drejtësi, përmes ndryshimeve ligjore.

Çlirim Gjata, këshilltari ligjor i PD-së, tha se projektligji i propozuar nga deputeti socialist Adnor Shameti ka për qëllim kapjen e Gjykatës së Lartë dhe asaj Kushtetuese.

Më 14 maj 202, Adnor Shameti propozoi ndryshimin e kritereve përzgjedhëse për gjyqtarët e Gjykatës së Lartë dhe Kushtetuese.

Deputeti socialist e justifikoi ndryshimin e ligjit me nevojën për të përshpejtuar plotësimin e dy gjykatave me gjyqtarë.
Ky projektligj po shqyrtohen në Komisionin e Ligjeve në Kuvend.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme