Përfundon mbledhja e Këshillit Politik

Nga Exit News
Përfundon mbledhja e Këshillit Politik

Përfundon mbledhja e Këshillit Politik, e cila shërbeu për të përkthyer marrëveshjen e dakortësuar ditën e djeshme.

Marrëveshja do ti dërgohet Kuvendit për miratim.

Mbrëmë, Këshilli Politik arriti marrëveshjen për Reformën Zgjedhore.

Partia Socialiste hoqi dorë nga propozimi për departizimin e administratës zgjedhore, duke rënë dakord për ruajtjen e komisioneve me përfaqësues partiakë sikurse janë aktualisht.

Palët ranë dakord gjithashtu që të ndryshohet mënyra e zgjedhjes së anëtarëve të KQZ-së, duke pranuar që kryetari të zgjidhet me konsensusin e shumicës dhe opozitës, ndërsa nënkryetari të zgjidhet nga opozita.

KP ranë dakord gjithashtu që votuesit të identifikohen në mënyrë biometrike në të gjithë vendin.

Lajme te ngjashme