Përmbledhje e aktivitetit të Nismës Thurrje, 16 prill

Nga Exit News
Përmbledhje e aktivitetit të Nismës Thurrje, 16 prill

Kandidatët e Nismës Thurrje zhvilluan të premten disa aktivitete elektorale të premten.

Rigerta Loku kandidate në qarkun e Lezhës shpjegoi projektligjin për demokratizimin e bujqësisë numër 16 te Nisma Thurje.

Klodiana Zhubi , kandidate e Nismës Thurrje për qarkun Tiranë prezantoi projektligjin numër 21:

  • E drejta për energji elektrike dhe ujë trajtohet si e drejtë natyrore.
  • Për familjet që janë me ndihmë ekonomike, shteti garanton energji falas deri në nivelin e nevojshëm për garantuar ndriçimin.
  • Për familjet që janë me ndihmë ekonomike shteti garanton ujë falas deri në sasinë minimale për të plotësuar nevojat jetike.
  • Përjashtimin e çdo takse që sot mblidhet përmes faturave të energjisë elektrike apo ujit.
  • Decentralizimin dhe demokratizimin e prodhimit të energjisë elektrike, duke promovuar, inkurajuar dhe mbështetur prodhimin e energjisë përmes diellit dhe erës.

Lajme te ngjashme