Pjesa më e madhe e të infektuarve kanë simptoma, vetëm 20% janë asimptomatik

Nga Exit News
Pjesa më e madhe e të infektuarve kanë simptoma, vetëm 20% janë asimptomatik

Pjesa më e madhe e personave të infektuar me koronavirus kanë simptoma, rastet asimptomatikë përbëjnë 20%.

Këto janë të dhënat e një studimi të publikuar në revistën mjekësore shkencore, Plot Medicine, sipas raportimit të The Guardian.

Disa nga personat që janë infektuar me Covid-19 nuk përjetojnë asnjë simptomë, dhe ka mosmarrëveshje mes ekspertëve për numrin e tyre në totalin e infektimeve.

Disa nga personat e infektuar përjetojnë infeksion të rëndë deri ën pneumoni, dhe mungesë frymëmarrje, deri në vdekje, ndërsa disa të tjerë janë asimptomatik, ose të lehta.

Kërkuesit analizuan 6, 616 persona, ndër ta 1, 287 persona mbetën asimptomatik gjatë gjithë virusit, pra 20 % e personave të studiuar.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme